Välj program

Vet du vad du vill göra i framtiden? Nästa år? Om en månad? När nian snart är avklarad hopar sig frågorna om nästa stora steg – gymnasievalet. Är du orolig för att välja fel? Det behöver du inte vara! Hos oss på International IT College of Sweden, eller INIT som vi också kallas, får du en bra och stabil grundutbildning med utrymme att växa och tänka om. Tack vare våra profiler mot avancerad engelska och IT, kan du gå ut skolan som en tvåspråkig IT-specialist och ta steget ut i världen eller arbetslivet direkt efter gymnasiet. Exakt vad dina år på skolan ska innehålla och innebära för dig och för din framtid, bestämmer du.

Vill du veta mer om skolan?

Vill du veta mer om vår skola i Stockholm?

Vi erbjuder

Ekonomiprogrammet passar dig som är intresserad av områden som ekonomi, människor och kultur och hur det formar vårt samhälle.

Det högskoleförberedande estetiska programmet är för dig som tycker om digitalt skapande, fotografering och film.

I det naturvetenskapliga programmet lär du dig grunderna i de naturvetenskapliga ämnena och utför intressanta laborationer med modern utrustning i en stimulerande miljö.

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av områden som politik, världen och mänsklig tillvaro. Du lär dig utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt.

Teknikprogrammet passar dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling och vill ha en god grund för fortsatt lärande i arbetslivet.

Här nedan kan du läsa mer om våra program som alla är högskoleförberedande. Är du intresserad av programmets poängplan, klickar du på respektive programbeskrivning.

Skolan erbjuder följande program:

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och passar dig som är intresserad av områden som entreprenörskap, företagande och juridik. Under utbildningen får du kunskaper inom redovisning, kalkylering, marknadsföring, ledarskap och organisation. Dessutom får du möjlighet att starta & driva eget företag, verkligt eller virtuellt, och skolan samarbetar med organisationen “Ung Företagsamhet”. Många av kurserna inom ekonomiprogrammet ges på engelska och inom det individuella valet kan du välja mellan ett antal kurser från våra övriga program. 

Samhällsvetenskap Media

Samhällsprogrammet med medieinriktning är högskoleförberedande och ger dig en bred utbildning inom samhälls- vetenskap, humaniora och ledarskap. Det passar dig som är intresserad av områden som politik, kommunikation och mänsklig tillvaro. Du lär dig utveckla ett veten- skapligt och kritiskt förhållningssätt. Här stärker du din förmåga att söka, sålla och bearbeta information med källkritisk medvetenhet. Du får studera journalistik, information och reklam och praktiskt pröva textens, bildens och ljudets kommunikativa möjligheter. 

Estetiska programmet

Estetiska programmet med medieinriktning är högskoleförberedande och passar dig som brinner för digitalt skapande och estetiska uttrycksformer. I utbildningen ingår olika former av medieproduktion, allt från webbdesign till filmproduktion. Hos oss får du lära dig grunderna för att kunna arbeta praktiskt med att skapa och bearbeta bilder, ljud, musik och text med hjälp av professionell programvara. Några av kurserna inom estetiska programmet ges på engelska. 

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är högskoleförberedande och passar dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling, samtidigt som du vill ha en god grund för fortsatta studier. Hos oss får du utveckla dina kunskaper inom matematik, naturvetenskapliga ämnen och IT. Under utbildningen får du kunskaper i informations- kommunikations- och medieteknik. Du får lära dig konstruktion, datorkommunikation, programmering, digitala media, webbutveckling samt dator- och ritteknik. I våra datasalar arbetar du med snabba och pigga i7-datorer i kreativ IT-miljö. 

Naturvetenskaps-
programmet

Naturvetenskapliga programmet ger dig maximal behörighet för fortsatta högskolestudier och passar dig som gillar att experimentera, lösa problem och tänka fritt. Du vill samtidigt satsa helhjärtat på dina gymnasiestudier. Här får du lära dig grunderna i de naturvetenskapliga ämnena och utföra intressanta laborationer, med modern utrustning i en stimulerande miljö. Med datorns hjälp lär du dig att på ett metodiskt sätt ta fram och presentera undersökningar och resultat. Flera av lärarna har forskarbakgrund och har doktorerat.

Cambridge Examen

Vill du nå ännu längre kan du ta en Cambridge examen, en internationellt erkänd examen i engelska språket. Vi förbereder eleverna för de två högsta nivåerna, Cambridge Advanced och Cambridge Proficiency, med lärare som har engelska som modersmål och dessutom på plats i London genom vårt samarbete med Kensington Academy of English. Vi är certifierade som Cambridge International School och Test Centre. Därför erbjuder vi dig som har höga ambitioner en engelsk gymnasieexamen (A Level) i vissa ämnen. Läs mer genom att klicka dig vidare här.